Økonomi

Cluster det eneste reelle alternativ
For at få en et realistisk billede af prisniveauet skal man sammenligne med en missionskritisk serverløsning med de samme høje krav til blandt andet konstant drift, automatisk recovery ved nedbrud og sikkerhed mod datatab. Det betyder, at cluster servere er det eneste reelle alternativ til en redundant Intel server fra Stratus.

Dobbelte pris for softwarelicenser
I serverløsninger baseret på cluster teknologi betales som regel softwarelicenser til både operativsystem, middleware og applikation for hver enkelt cluster server. I de fejltolerante Intelbaserede ftServere betales kun for én licens til operativsystemet og selve applikationen. I en mellemstor industriel applikation til styring af produktion, indsamling af data og overvågning af forretningen, kan der typisk spares mere end en halv million kroner alene i software licenser.

Mænd koster mere end maskiner
Ifølge undersøgelser fra The Standish Group, et analysefirma, der er har specialiseret sig i it-investeringer, er hardware-prisen målt over nogle år kun en tiendedel af omkostningerne ved at drive en kritisk serverinstallation.

"Folk kigger på prissedlen og får et chok, men hvis de i stedet kiggede på, hvad de  betaler over en periode på fem eller ti år, så vil de blive forbavset," forklarer bestyrelsesformanden for the Standish Group, Jim Johnson til nyhedstjenesten Network World Fusion.

Han peger på, at det er langt billigere at købe Non Stop severe sammenlignet med et Unix-cluster.
"Licenser og mandetimer til vedligehold er dyrt i clusterløsninger," siger Jim Johnson.


Home